Sistem za zmanjšanje bakterij v zelenjavnih, solatnih in sadnih izdelkih

Nova linija Vortex podjetja KRONEN je bila razvita za končno stopnjo obdelave zelenjave (kot so npr. različne listne solate, korenovke itd.), pa tudi sadja, kot so jabolka in grozdje, s čimer dosežemo zmanjšanje mikrobov in podaljšanje roka uporabnosti ter posledično povečanje kakovosti izdelkov.

Izdelek nežno vstopi v cevni sistem, ne da bi šel skozi črpalko. Kemikalije in izdelke za razkuževanje je mogoče dodati na različnih stopnjah transporta izdelka skozi stroj. Pri izpustu se izdelek splakne s svežo vodo skozi posebne šobe, ki so nameščene na vrhu izstopnega tekočega traku. Prilagodljiv stik in čas zadrževanja izdelka je nastavljiv od 1 do 3 minut. Modularni in prostorsko varčni cevni sistem je mogoče enostavno integrirati v obstoječe linije za predelavo solate, možne so različne postavitve namestitve za specifične pogoje kupca. Za mehansko čiščenje je mogoče cevovode enostavno in hitro razstaviti s pomočjo vijačnih povezav.

Maks. zmogljivost: do 3.500 kg/h (s časom obdelave 120 sekund)


 

 

© Frigopak, d.o.o. / Piškotki / rdesign.si