Stroj posebej zasnovan za hitro zmanjšanje jedrne temperature sveže zelenjave, za zagotavljanje svežine in podaljšanje roka uporabnosti izdelkov ter ohranjanje kakovosti do končnega potrošnika. Stroj je idealen za izdelke, kot so korenje, krompir, pastinak, rdeča pesa, redkvice in druga podobna zelenjava.
Tehnične značilnosti:
Robustna konstrukcija iz nerjavečega jekla, zasnovana za enostavno vzdrževanje in enostaven dostop za čiščenje.
Popolnoma naraven način zmanjšanja jedrne temperature na želene ravni, pri čemer se uporablja le hladna voda.
Trak iz polietilena “intralox” tipa, živilskega razreda, s prilagodljivim nadzorom hitrosti za prilagajanje časa hlajenja.
Vodni rezervoar z vodnim filtrom in čistilnim sistemom, sistemom za recikliranje vode s cevmi in recirkulacijsko črpalko, glava za distribucijo vode nad pladnji in tuljavo
Intralox pas teče znotraj tunela, kjer ohlajena voda zaliva izdelek, ki se spušča iz perforiranih pladnjev na vrhu tunela
Vodni rezervoar pod trakom “intralox” (in tunelom) za zbiranje in recirkulacijo vode.
Sistem za reciklažo vode perforirane pladnje oskrbuje s hladno vodo in tako ustvarja sistem dežja, ki pada na izdelke skozi hladilne tuljave
Kapaciteta do 6 ton na uro pri vhodni temperaturi 20 °C in izhodni temperaturi približno 3 °C (kapaciteta je odvisna od izdelka, vhodne temperature in okoljskih pogojev).
Temperaturni senzorji in spremenljiv nadzor temperature, elektronski plovec in signalizacija z alarmom za nadzor nivoja vode.
Vodoodporna elektronska nadzorna plošča.
Opcije:
Posoda za ohranjanje vode na izhodu iz stroja.
Hladilni izmenjevalnik / tuljavno hlajenje, nameščeno na vrhu tunela in pod perforirano ploščo, komplet z ekspanzijskimi in elektromagnetnimi ventili (sistem tuljav je pripravljen za povezavo s hladilnimi enotami).